Játszd újra ’56-ot!

máj 28, 2017 by

Játszd újra ’56-ot!

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány által támogatott

Játszd újra 56-ot!” – középiskolai vetélkedősorozat és társasjáték

megvalósulásáról

 

Pályázati azonosító: KKETTKK-56-P-0041

Pályázó neve: AGAPE Készségfejlesztő Alapítvány

Székhely: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 5.

Adószám: 18174597-1-41

 

A pályázat célja és főbb indikátorai

Pályázatunk célja egy, az 1956-os forradalmat feldolgozó történelmi társasjáték elkészítése, és részben erre ráépülő történelmi vetélkedő rendezése volt. Az elhúzódó szerződéskötés miatt az eredetileg tervezett őszi bemutató sajnos elcsúszott, így a projekt nyilvános bemutatása 2017 tavaszára maradt. A pályázati terv három pillérrel számolt: egy történelmi emlékversennyel, egy társasjátékkal és egy honlappal, amely a társasjáték háttéranyagainak, valamint az ehhez kapcsolódó tanári segédleteknek a tárhelye. Ez utóbbi elég szorosan kapcsolódik a társasjátékhoz, így a megvalósítás során tulajdonképpen két párhuzamos alprojekten dolgoztunk:

1. „Megfogyva bár, de törve nem” címmel társasjátékot fejlesztettünk 2016 júniusától egészen 2017 februárjáig, amikor is nyomdába került a kész anyag.

2. „Márciusban újra kezdjük” címmel pedig 2016 őszétől diákvetélkedőt indítottunk általános[1]– és középiskolások számára, amely 2017 márciusáig tartott. A döntőbe került csapatok egy versenyszerű bemutatón ismerkedtek meg az elkészült társasjátékkal. Ezután már csak az elkészült ingyenes példányok elosztása, illetve a háttéranyagok honlapra való feltöltése maradt hátra, amit 2017 márciusában és áprilisában végeztünk el

[1][1] Eredetileg középiskolásoknak szerveztük a vetélkedőt, de aztán a hat évfolyamos középiskolák jelentkezése után elfogadtuk egy általános iskolai csoport jelentkezését is. Végül csak (9. évfolyam fölötti) középiskolás diákok maradtak versenyben.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.